Patronsuz Medya

Arþivde konuyla ilgili 15 yazý var   →   1 / 2

  • Bilim

Eskiden týklamazdýk, hatýrlardýk

Alper Uzun - 4 Aðustos 2012

Kimbilir, belki yakýn gelecekte birbirimize Google gözlüklerimizle boþ boþ bakarken üzerinde isimlerin yazdýðý sanal etiketlerimizi göremediðimiz zaman, arkadaþlarýmýzýn görüntü aramasýný yapýp öyle hatýrlamaya baþlayacaðýz.

Her þey rutin olacak

Alper Uzun - 1 Nisan 2012

Genom analizlerinin ucuzlamasý ve muayene odasýna kadar girmesi, karmaþýk olan ya da iyi anlaþýlamamýþ hastalýklarýn aydýnlanmasýnda, biz sýradan insanlara da bir fayda saðlayacak.

Vostok Gölü

Alper Uzun - 8 Mayýs 2011

Tüm bu çalýþmalarýn ardýnda özveri, merak ve bir hayli yoðun çalýþma yatýyor. Bilim adamý olabilmenin bir özelliði de bu bence. Yoksa sadece sýfatlarýn ardýna saklanmakla olunmuyor. Bilim adamý olabilmek için elbette belli bir eðitimi almak, o sýfatlara ulaþmak gerekiyor.

Geç yaþlanmak mý, genç yaþlanmak mý?

Alper Uzun - 12 Aralýk 2010

Hayatta hatta evrende her þey tam da göründüðü gibi olmak zorunda deðil ya da bir takým durumlarýn tam da bizim düþündüðümüz þekilde gerçekleþmek zorunluluðu yok.

Unutmak istemiyorum, o zaman uyumalýyým

Alper Uzun - 8 Nisan 2010

Uyku sadece dinlenmemiz için deðil ayný zamanda hafýzanýn yeniden düzenlemesinde, öðrenmede bizzat fonksiyonel olarak da görevli. Saçma sapan olduðunu düþündüðümüz kimi rüyalar bazen hafýzanýn bu yeniden düzenlenme iþlevlerinden biri olarak karþýmýza çýkabiliyor.

Benim babam bir sperm

Kâmuran Kýzlak - 14 Þubat 2010

Baki selâm niyetine sön sözümü de bu psikiyatr ve antropologlar'a edeyim bari: Ýnsan, içgüdülerinin üzerinde kontrol kurabildiði, onlarý denetleyebildiði ölçüde insan oluyor ey fetva ehli.

Bu hastalýk diðerlerinden farklý, týpký diðerleri gibi

Alper Uzun - 31 Ocak 2010

Fotoðraflarda saðlýklý, güzel bebekler olarak çýkýyorlar. Görüntü, derindeki sorunlarý ve problem yaratacak sinyalleri vermiyor. Bir takým tuhaflýklar var ama hemen ya da öncesinde çok dikkatlerimizi çekmiyor.

Sahibinden satýlýk deniz manzaralý genler

Alper Uzun - 18 Temmuz 2009

Ýþin ticarî yönünü boþ verin, daha da önemli bir nokta var. Sonuçta her müþterinin örneði bu þirketlerin veri bankasýna giriyor. Dolayýsý ile hem nümuneler toplanýyor hem para kazanýlýyor ve de geleceðe yatýrým yapýlýyor.

daha önceki yazýlar →



 

Aile AKP Ali Türkan Amerika Araba Aydýn Beslenme Bilim Cem Karaca Cehalet CHP Cinsellik Çevre Çizgi Roman Çocuk Demokrasi Deprem Derkenar Devlet Dil Distopya Edebiyat Eðitim Ekonomi Erkek Fanatizm Felsefe Feminizm Gençlik Hayat Hayvanlar Hoyratlýk Hukuk Ýnternet Ýslâm Kadýn Kapitalizm Kedi Kemalizm Kent Kitap Kiþilik Komplo Konut Kültür Kürtler Mavra Medya Mektup Meslek Militarizm Milliyetçilik Mizah Modernite Müzik Necdet Þen Nefret Nostalji Pazarlama Polemik Portreler Psikoloji Reklam Safsata Saðlýk Sanat Savaþ Sevgi Seyahat Sinema Siyaset Spor Þiir Tarih Teknoloji Telefon Televizyon Terör Toplum Tutunamayanlar Vicdan Yazmak Yalnýzlýk Yaþlýlýk Yergi Yoksulluk

57
Derkenar'da     Google'da   ARA