Patronsuz Medya

Arþivde konuyla ilgili 16 yazý var   →   1 / 3

  • Edebiyat

Dönmek mümkün mü?

Gökhan Akçiçek - 12 Temmuz 2012

Kalmak cürümü, yaþamak aðrýsý ile ilintili mi? Peki, bedeni burada ama ruhu ve duygularý ile bizi çoktandýr terk edip gitmiþlere ne demeli? Aramýzda, içimizde ama bizim gibi olmayanlarý hangi terazi ile tartacaðýz?

Denizlere Söylenen Þarký

Deniz Türkoðlu - 13 Nisan 2012

Bu hayatýn parsasý herkese eþit daðýtýlmýyor. Ýlk konuþtuðunda rihter ölçeðiyle 9.9'luk deprem yemiþ gibi yýkýlacaðýný bildiðinden, kurnaz paçozlarýn sesi çýkmýyor.

Aðlasun Ay Þafaðý ve Allýnýn Kýzý

Gökhan Akçiçek - 26 Þubat 2012

Yaþam, sorduðunuz bütün sorularýn cevabýný belki de içinde saklýyordur. O cevabý bulup çýkarmak, biraz da ýsrarýnýza baðlýdýr. Kaderine yürüyenleri hayat hiç utandýrmamýþtýr.

Rüya

Melih Özel - 18 Haziran 2011

Bilseler býyýklý, beyaz gömlekli, siyah pantalonlu, tombul kirli parmaklý, kötü bakýþlý, nöbetçi rüya çaycýsý tarafýndan taciz edilerek, erimiþ þekerli tabaklarda servis edilen soðuk çaylarý içmek zorunda kalacaklarýný, gene de koþarlar mý böyle?

Yakup Kadri'nin Ankara'sý

Necdet Zen ~ 16 Mart 2010

O ortamda ve onca baský altýnda bu kadarýný da olsa yazabilen Yakup Kadri'ye saygý duymamak elde deðil. Fazlasýyla zihin açýcý. Baþka söze gerek yok.

Dünyayý edebiyat deðiþtirecek

Mehmet Atýlgan Aslan - 12 Eylül 2009

Toplumu, bireyleri tek bir rengin altýnda itaate sürüklemektir. Ýnsan ruhunu yüzeysel sorunlarla boðmak, onu düþünmekten ve yaratýcýlýktan uzaklaþtýrýp niteliksiz bir milliyetçilikle saldýrganlaþtýrmak, onu dogmalara, kanunlara, yalanlara ve ideolojisizliðe sýkýþtýrmak.

Edebiyat dilin mahkemesidir

Mehmet Atýlgan Aslan - 21 Nisan 2009

Þimdi sözün bittiði yere geldik. Ýngilizce Aþk'ýnýn bizi indirdiði en son basamaða. Aþaðýya, bana yýllar önce gelen bir elektronik postayý olduðu gibi aktaracaðým. Yazýyý okuyunca bir ülkenin ulaþtýðý kültürel zenginlikle gurur duyacaksýnýz.

Keyifli bir gün

Ali Türkan - 5 Nisan 2007

Rahatsýzlýðým, bunlarýn yazýlmasýndan deðil, edebiyat budur diye dayatýlmasýndan kaynaklanýyor. Çünkü, edebiyatýn ne olduðuna, her okur gibi, benim de kendiliðimden karar verebilme yetim ve yetkim var.

daha önceki yazýlar →



 

Aile AKP Ali Türkan Amerika Araba Aydýn Beslenme Bilim Cem Karaca Cehalet CHP Cinsellik Çevre Çizgi Roman Çocuk Demokrasi Deprem Derkenar Devlet Dil Distopya Edebiyat Eðitim Ekonomi Erkek Fanatizm Felsefe Feminizm Gençlik Hayat Hayvanlar Hoyratlýk Hukuk Ýnternet Ýslâm Kadýn Kapitalizm Kedi Kemalizm Kent Kitap Kiþilik Komplo Konut Kültür Kürtler Mavra Medya Mektup Meslek Militarizm Milliyetçilik Mizah Modernite Müzik Necdet Þen Nefret Nostalji Pazarlama Polemik Portreler Psikoloji Reklam Safsata Saðlýk Sanat Savaþ Sevgi Seyahat Sinema Siyaset Spor Þiir Tarih Teknoloji Telefon Televizyon Terör Toplum Tutunamayanlar Vicdan Yazmak Yalnýzlýk Yaþlýlýk Yergi Yoksulluk

85
Derkenar'da     Google'da   ARA