Patronsuz Medya

Arþivde yazara ait 24 yazý var   →   1 / 4

COVID-19

Alper Uzun - 16 Mart 2020

Salgýnýn baþlamasýyla birlikte hastalýðýn kontrol altýna alýnmasý eðer sýký kontroller uygulanabilirse yaklaþýk 3 ayý buluyor. Bu arada hastalýða yakalanan ve kurtulanlarýn uzun dönemde ne gibi saðlýk sorunlarýyla karþýlaþabileceði bilinmiyor.

Acýklý durumlar

Alper Uzun - 19 Ekim 2013

Hayatlarýmýz hakikaten de bu kadar baðlý mý pamuk ipliðine bilemiyorum ama her þeyin her an ve çok hýzlý olabilme ihtimali olan bu dünyada, insanlarýn bu kadar acýmasýz, kaba ve hayata kör bakabilmeleri en acýklýsýndan bir durum diye düþünüyorum.

Hayat çok rutin arkadaþ

Alper Uzun - 22 Mart 2013

Rutin hayatlarýmýzý daha da rutinleþtiren, kendi renksizliðimiz oluyor sonunda. Mutlaka bir köþede, bir kenarcýkta mutlu olabileceðimiz þeyler saklýdýr. Onu bulanlar iþte bu hayatý mutlu yaþayabilenler ve rutini görünmez kýlabilenlerimiz oluyor.

Eskiden týklamazdýk, hatýrlardýk

Alper Uzun - 4 Aðustos 2012

Kimbilir, belki yakýn gelecekte birbirimize Google gözlüklerimizle boþ boþ bakarken üzerinde isimlerin yazdýðý sanal etiketlerimizi göremediðimiz zaman, arkadaþlarýmýzýn görüntü aramasýný yapýp öyle hatýrlamaya baþlayacaðýz.

Bugün de akþam oldu

Alper Uzun - 19 Haziran 2012

Yaþlýlýðýn gelmesi kaçýnýlmaz olsa da hýzý çoðu zaman bize kalýyor. Beyaz atlý prensini bekleyen genç kýzlar gibi hayal ediyoruz yaþlýlýðý. O yaþlanmýþ olmaya inanamama duygusunun daha gençken farkýna varabilsek belki de daha mutlu yaþayacaðýz.

Eskiden kitapçýlar vardý

Alper Uzun - 3 Haziran 2012

Tabletlerimiz varmýþ eskiden ama çok eskiden, tek kullanýmlýk, taþtan tabletlerimiz. Þimdi ise modern zamanlarýmýzýn tabletlerinin fonksiyonlarý saymakla bitmez.

Her þey rutin olacak

Alper Uzun - 1 Nisan 2012

Genom analizlerinin ucuzlamasý ve muayene odasýna kadar girmesi, karmaþýk olan ya da iyi anlaþýlamamýþ hastalýklarýn aydýnlanmasýnda, biz sýradan insanlara da bir fayda saðlayacak.

Vostok Gölü

Alper Uzun - 8 Mayýs 2011

Tüm bu çalýþmalarýn ardýnda özveri, merak ve bir hayli yoðun çalýþma yatýyor. Bilim adamý olabilmenin bir özelliði de bu bence. Yoksa sadece sýfatlarýn ardýna saklanmakla olunmuyor. Bilim adamý olabilmek için elbette belli bir eðitimi almak, o sýfatlara ulaþmak gerekiyor.

daha önceki yazýlar →



 

Aile AKP Ali Türkan Amerika Araba Aydýn Beslenme Bilim Cem Karaca Cehalet CHP Cinsellik Çevre Çizgi Roman Çocuk Demokrasi Deprem Derkenar Devlet Dil Distopya Edebiyat Eðitim Ekonomi Erkek Fanatizm Felsefe Feminizm Gençlik Hayat Hayvanlar Hoyratlýk Hukuk Ýnternet Ýslâm Kadýn Kapitalizm Kedi Kemalizm Kent Kitap Kiþilik Komplo Konut Kültür Kürtler Mavra Medya Mektup Meslek Militarizm Milliyetçilik Mizah Modernite Müzik Necdet Þen Nefret Nostalji Pazarlama Polemik Portreler Psikoloji Reklam Safsata Saðlýk Sanat Savaþ Sevgi Seyahat Sinema Siyaset Spor Þiir Tarih Teknoloji Telefon Televizyon Terör Toplum Tutunamayanlar Vicdan Yazmak Yalnýzlýk Yaþlýlýk Yergi Yoksulluk

71
Derkenar'da     Google'da   ARA