Emre Aköz - Sabah, 17 Mayıs 2004
Geçen gün Oğlak Yayınları'nın çıkardığı 'Serüven'i okuyordum. 'Serüven' üç aylık bir çizgi roman araştırmaları dergisi. Bu alanda uzman olan Levent Cantek yönetiyor.
(Hani 'Karaoğlan' üzerine esaslı bir inceleme yapmıştı.)
'Serüven'deki en önemli yazılardan biri Necdet Şen'e ait. 1980'lerin sonunda Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan 'Bacı' adlı çizgi romanıyla ortalığı karıştıran Şen, Oğuz ve Tekin Aral'ın ünlü 'Gırgır' dergisini… Ve oradan türeyen mizah anlayışını değerlendirmiş.
Bir yerde özetle diyor ki:
"Mizah güçlünün değil zayıfın yanındadır. Peki ama iktidar elitinin dışında kalanlara, değişimden yana ve sisteme karşı olanlara karşı takınılan bu (sol kisveli) tutucu muhalefet neyin nesi oluyor? Emekli generallerle ve İttihatçı artıklarıyla aynı dili konuşan mizahçı hangi 'baskı'ya başkaldırıyor olabilir?"
Affınıza sığınarak sorayım: Necdet Şen'in önemli sorular ortaya atan bu yazısı mizah aleminde kapsamlı bir şekilde tartışıldı da; ben mi kaçırdım?
Aile AKP Ali Türkan Amerika Araba Aydın Beslenme Bilim Cem Karaca Cehalet CHP Cinsellik Çevre Çizgi Roman Çocuk Demokrasi Deprem Derkenar Devlet Dil Distopya Edebiyat Eğitim Ekonomi Erkek Fanatizm Felsefe Feminizm Gençlik Hayat Hayvanlar Hoyratlık Hukuk İnternet İslâm Kadın Kapitalizm Kedi Kemalizm Kent Kitap Kişilik Komplo Konut Kültür Kürtler Mavra Medya Mektup Meslek Militarizm Milliyetçilik Mizah Modernite Müzik Necdet Şen Nefret Nostalji Pazarlama Polemik Portreler Psikoloji Reklam Safsata Sağlık Sanat Savaş Sevgi Seyahat Sinema Siyaset Spor Şiir Tarih Teknoloji Telefon Televizyon Terör Toplum Tutunamayanlar Vicdan Yazmak Yalnızlık Yaşlılık Yergi Yoksulluk
Sitedeki içerik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası ile korunmaktadır. Yazılı izin olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, değiştirilemez, başka mecralarda kullanılamaz. Ancak, uzunluğu 200 kelimeyi geçmemek, yazar adı ve kaynak belirtmek ve bu sayfaya link vermek kaydıyla yazılardan alıntı yapılabilir.